Rejseberetning fra Portugal 2018

DanskeSeniorAgronomers rejse til Portugal 22. – 29. maj 2018

Den 22. maj 2018 mødtes 37 senioragronomer og ledsager i Billund Lufthavn for at tage på en uges opdagelsesrejse til Portugal.

Den første dag fløj vi til Lissabon, hvor vi efter ankomst blev indkvarteret på vores hotel efterfulgt af en lækker middag.

Anden dag var der rundtur i Lissabon med besøg i parken Eduardo, plads Praco do Cormércio ved Tejo floden. Herefter Bélem-tårnet og Monument of the Discoveries fra 1960, som markerer 500 året for Henrik Søfarerens død. Rundturen slutter med et besøg i Hieronymitter-klosteret. Eftermiddagen var til fri disposition.

Om aftenen var der middag på en restaurant med Fado underholdning, som er den traditionelle portugisiske musik.

Tredje dag går turen til Evoraq-Azeitào. I Evera er der rundtur på Giraldo-pladsen efterfulgt af Diana-templet, domkirken og Sao Fransisco-kirke og kloster med knogle-kapellet. Om eftermiddagen er der tid på egen hånd til at udforske byen nærmere og nyder en kold øl. Turen fortsætter til landsbyen Aziitáo, hvor vi smager på muskatvin, portvin og Madeira vin. Tilbage til hotellet i Lissabon, hvor middagen nydes.

Fjerde dag forlader vi Lissabon og fortsætter til middelalderbyen Óbidos, som er omkranset af borgmure. Turen fortsætter til kystbyen Nazare med farverige både på sandstranden. I Batalha besøges en kloster, som er på UNESCO`s Verdensarvsliste. Dagen slutter i Fatima, hvor vi checker ind på et hotel, hvor der spises middag.

Femte dag går turen til Tomar og Porto. Vi kører til tempelbyen Tomar, som har udviklet sig indenfor murene på klosteret Convento de Crista. Vi besøger klosteret med den unikke runde kirke. Vi checker ind på vores hotel i Porto, hvor der spises middag.

Sjette dag er der rundtur i Porto med besøg på Bolhå-markedet og jernbanestationen Sao Bento med de smukke kakler. Vi kommer forbi domkirken, besøger San Fransisco-kirken og Børspaladset. Vi krydser byens vartegn den smukke bro Dom Luis, for at kommer til portvinssmagning i vinkælderen Vila Nova de Gaia. Eftermiddagen er til fra disposition. Om aftenen er der middag på hotellet.

Den syvende dag er helliget til en sejltur på Douro-floden. Vi nyder udsigten til vinmarkerne og smukke landsbyer. Sejlturen ender i Regua, hvorfra vi tager toget tilbage til Porto, hvor vi nyder sidste middag på hotellet.

Den syvende dag skal vi retur til Lissabon for at flyve retur til Billund. På vejen tilbage til Lissabon gjorde vi holdt i Ciombra, som er Portugals ældste universitetsby. Vi besøgte kapellet og det rigt udsmykkede barok-bibliotek, hvor der står 250.00 bøger på forgyldte hylder- storslående oplevelse. Inden afgang til DK nyder vi en udsøgt frokost, som var ekstra tillæg, da tilbagerejsen blev senere end først planlagt.

Turen til Portugal er slut. For alle med rigtig mange indtryk af et spændende land. Vi oplevede kun en lille del at Portugal, som absolut er værd at besøge en anden gang.

På turen var der indlagt små overraskelser med smagsprøver af forskellige arter. Det ar altid rar med en overraskelse. Det vækker altid glæder.

Turen blev særdeles vellykket, som ikke mindst skyldes, at vi havde en hel fantastik rejseleder Kristian Hjerrild, som var meget vidende om Portugal, som han har besøgt rigtig mange gange. En stor tak til Kristian.