Rejseberetning Japan 2016

Rundrejse i Japan –  En rejse gennem Japans kultur og historie
Ingen skal være i tvivl om, at vi var lidt betænkelige ved, om der ville være tilslutning til en sådan tur.
Betænkeligheden blev gjort til skamme. VI MÅTTE DUBLERE!!

  1. tur 18. -27. maj 2016 (20 deltagere)
  2. tur 25. maj – 3.juni 2016 (15 deltagere)

Begge hold havde gode guider. Det hold jeg var på havde den topprofesionelle guide fra Albatros – Asger Røjle Christensen, som er en erfaren journalist, forfatter og foredragsholder. Han har fulgt udviklingen i Japan og Østasien i 35 år.

Begge guider lykkedes med at give os nogle særlige rejseoplevelser tæt på japanerne og det sammensatte japanske samfund med dets specielle historie
Det var spændende at opleve både den nuværende og gamle hovedstad – Tokyo og Kyoto.
Det var også spændende at benytte og dermed opleve de velfungerende lokale transportmuligheder metro og det verdensberømte hurtigtog Shinkansen.

Og så fik vi lov at smage på det japanske køkken – bl.a. superfrisk sushi og op til flere gange smagte vi det møre Kobekød.
Det mange vil huske fra turen er: Japanernes venlighed/høflighed, transportsystemets præcision, gadernes renhed, maden og naturligvis landets specielle historie.

Selvom det hører til næste års beretning tillader jeg mig, at rette en tak til Niels Gert Nielsen for hans store indsats ved planlægning og afvikling af vores nylig afholdte tur til Baltikum.