Rejseberetning Irland 2014

Kort beskrivelse af turen til irland og Nordirland den 5-11 maj 2014

Af Johannes P. Christensen

Foreningen gennemførte med 23 tilmeldte deltagere 5/5 – 11/5 2014 en 7-dages tur til Irland og Nordirland Turen var planlagt af Carsten Christensen i samarbejde med Dumas-Johansen Rejser.

Turen blev en stor oplevelse og noget anderledes end almindelige rejser til Irland, blandt andet

fordi en stor del af turen gik til Nordirland – den engelske del – med besøg i Londonderry og Belfast.

Hovedindhold i rejsen er beskrevet  nedenfor.

Dag 1. 
Mødested – Kastrup Lufthavn tidlig på dagen. Fly til Dublin og her steg vi  i en bus der kørte med os alle dage. Turen gik herefter tværs over Irland, med besøg på Clonmacnoise Kloster til Galway med overnatning.

Dag 2 
Besøg på farm med får, heste og Limosineopdræt samt fårehundedemonstration. Videre til mosestrækning med tørvegravning – vi var ude at vandre mellem tørv stablet  til tørring i spcielle stakke  og fik et godt indtryk af den enorme tørvemoses udbredelse i Irland. Hver familie sin moselod til forsyning med brændsel. Vandretur ved Croagh Patrick, 764 m højt bjerg, knyttet til historien om helgenen Patrick.  Et uforglemmeligt blik ud over ø – landskabet ved Clev Bay.
Overnatning i Mayo.

Dag 3 
Næste dag besøg hos mælkeproducent – et familielandbrug med godt 100 malkekøer – produktionsgrundlaget er alene græs og med goldperiode midtvinter..
Videre over grænsen til Nordirland med besøg på Belleck porcelænsfabrik. Via Darty Mauntins til Bondoran ved Atlanterhavet. Overnatning i Donegal.

Dag 4. 
Stop ved Slieve League – frit fald 601 m ned til Atlanterhavet – transport i shuttle bus i området. Sen frokost med mulighed for at spise østers. Herefter besøges Glenveagh Slot og Have. Videre for overnatning i Londonderry.

Dag 5
Oprindeligt program ændres lidt i rækkefølgen på grund af cykelløbet Giro D’italia.
Turen går mod Antrim kyst med besøg i Giant’s Causeway og en tur til stranden med de særprægede kubiske udkrystaliserede sten/ bjerge. Videre til Old Buschmills Destilleri.
Efter en pragtfuld tur langs kysten hvor vi mødte mange cykelryttere, retur til Londonderry.

Dag 6. 
Vandretur med giude iden gamle bydel – udsigt over borgmuren til den nyere bydel, hvorfra der i historiens forløb er foretaget mange beskydninger og angreb, nogle gang med svært skyts. Formiddagen slutter med besøg på Tower Museum.

Turen går videre mod Belfast, hvor chaufføren guider rundt i byens dele- Katolske og Protestantiske – stadig med høje stålhegn imellem. Urolighederne er aftaget væsentligt i de seneste år – men – konflikter med den dybde glemmes ikke på kort tid.

Overnatning i Belfast på samme hotel som Bjarne Riis’s cykelhold.

Dag 7. 
Turen går mod Dublin, undervejs med besøg på ”Irsk Linndecenter” Et museum særligt for sengelinned op gennem tiderne.

Ankommet til Dublin ser nogle af turens deltagere – cykelryttere komme i mål på  Giro D’italia.
Andre ser på egen hånd lidt museum. Vi mødtes igen ved Molly Malone’s statue, og bussen bringer os til Dublins Lufthavn. Hjemkomst til Kastrup sent på dagen.