Rejseberetning Italien 2012

Kort beskrivelse af turen til Norditalien fra 4-11 juni 2012

Af Karlo Bech

Vores tur til Norditalien blev som sædvanlig en meget vellykket tur, når Henrik Kusk Christiansen fra Best Travel er rejseleder. Alle deltagere på nær et par stykker havde rejst med Henrik tidligere. Vi fik set en masse, og hørte om områdets historie og så seværdighederne. Alt dette var krydret med de lokale specialiteter fra de bedste restauranter.

Henrik kunne oplyse, at det var en form for jubilæum, da det var 30 år siden, han var rejseleder til netop dette område.

Da vi ikke kunne udfylde alle pladserne, som prisen var udregnet til, havde vi 8 ikke agronomer med, så vi var 38 i alt. De ekstra faldt utrolig godt ind i vores jargon. En enkelt ville gerne vide, hvordan hun kunne blive medlem af vores forening, så hun kunne være med en anden gang. Vi måtte meddele, at for at blive medlem skulle man være agronom, eller gift med eller ledsage en agronom.

Norditalien er utrolig smuk og varieret, nogle områder har haft skiftende tilknytning gennem tiden, og det har præget byggestil og udvikling. Sprogmæssigt er der et stort område, hvor man taler tysk. Der er bjerge, men hele Po sletten er meget frugtbar, og dermed Italiens spisekammer.

Vi landede i Venedig, og lidt usædvanlig gik vi fra ankomsthallen direkte om bord på en sejlende bus, og sejlede gennem den venezianske lagune. De følgende dage var vi så rundt i Venedig, over Dolomitterne, Gardasøen rundt på vingårdsbesøg, besøg på storgård med oplagring af parmaskinke og parmesan oste m.v.

Vores hjemrejse dag blev lidt anderledes, da vi fik at vide, at der var en arbejde efter reglerne i lufthavnen af sikkerhedspersonalet i Milano, så vi skulle møde 2 timer før planlagt, så vores tur blev lidt ændret. Heldigvis blev det ophævet, og vi fik så en lille tur ind i Milano centrum, hvor vi så den imponerende domkirke med 135 spir og 3400 statuer, i størrelse overgås den kun af Peterskirken i Rom.

Hjemrejsen forløb uden problemer, så alle var på nær en enkelt var meget tilfredse med turen og de oplevelser vi havde haft.

Karlo Bech