Rejseberetning Toscana 2010

Foreningens rundrejse i Toscana og på Elba blev gennemført i perioden tirsdag den 27. april til tirsdag den 4. maj 2010. På turen var Henrik Kusk Christensen guide, så der var lagt op til 
en informativ tur.

Vi samledes i Kastrup og fløj til Firenze med Cimber Air. Efter ankomsten kørte vi med vor bus sydpå langs Appeninerbjergene til den mondæne kurby Chianciano Terme hvor vi blev indlogeret på et rigtigt familiehotel. Hotellet lå flot med udsigt over de smukke toscanske bakker med høje slanke cypresser og bredkronede pinjetræer.

Familiehotellet i Chianciano Terma var vor faste station under vort ophold i det østlige Toscana. Det, at vi ikke skulle pakke og flytte hver dag, var med til at give rejsen et roligt forløb.

Første dag startede med en god alsidig morgenmad, hvorefter turen gik til et besøg på det lokale marked. Turen fortsatte gennem små lokale byer til Montepulciano hvor vi besøgte et gammelt vinhus med fremvisning af produktions- og lagerforhold samt smagsprøver på deres dejlige vin af typen Vino Nobile de Montepulciano.

Derefter frokost med toskanske specialiteter og videre til den maleriske bjergby Montalcino hvorfra den kendte vin Brunello’en stammer. Vi var begunstiget med et fantastisk sommervejr, som præsenterede landskabet på den smukkeste måde.

Turens besøg i Firenze startede med en byvandring, hvor vi kunne beundre nogle af byens flotte bygningsværker og kunstværker. Byen har tidligere haft besøg af kunstnere som Michelangelo og mange andre berømtheder, der alle har sat deres præg på byen. Frokost i nærheden af den historiske bro Ponte Vecchio. Vi så også statuen af Svinet som H. C. Andersen gjorde berømt gennem fortællingen “Metalsvinet”.

Besøget i kirkebyen Assisi blev en fantastisk oplevelse, idet Henrik havde formået, at få en dansk franciskaner munk til at fortælle om kirken og vise rundt. Kirken blev bygget til ære for den hellige Frans af Assisi og er næst efter Peterskirken i Rom en af den katolske kirkes vigtigste helligdomme.

Så var tiden kommet til at vi skulle forlade vort dejlige hotel og begive os mod Elba, Napoleons ø. Undervejs besøgte vi den skønne italienske by Siena og byens berømte rådhusplads, der af mange betragtes som Italiens smukkeste og mest harmoniske middelalderplads, der fremstår i den kendte Siena-røde farve. Rådhuset har givet inspiration til udformningen af Københavns Rådhus.

Fra havnebyen Priombino sejlede vi til Elba, hvor vi blev indkvarteret på et dejligt hotel. Vort første besøg på Elba gjaldt byen Potoferraio, der med sin charmerende gamle bydel gør at man tydeligt fornemmer det historiske sus der går gennem byen. Napoleon blev i 1814 forvist til Elba og formåede på kort tid at sætte sit præg på øen. Napoleons ejendomme Villa dei Mulini og hans landhus Villa San Martino blev besøgt. Imponerende, hvad han nåede på de kun ca. 10 måneder, hvor han opholdt sig på øen.

Elba´s mineralrigdomme var kendt allerede af Etruskerne, og vi gjorde, hvad vi kunne for at reducere beholdningen. Efter et besøg La Piccola Mineral Museum startede vi på dejlig køretur i et lille festligt tog, hvorfra vi kunne nyde udsigten over kystbyen. I minen fik alle udleveret en hakke og kunne så selv prøve kræfter med Elbas krystalmine, for at hjembringe et antal fine krystaller som minde.

Vi sejlede fra Elba efter morgenmaden, således, at vi på vejen hjem, fik tid til et besøg i den kendte by Pisa med det lige så berømte skæve tårn. Enkelte besteg tårnet og vi fik en dejlig eftermiddag til at gå i den kendte domkirke på pladsen Pizza dei Miracoli.

Hjemrejse med fly og hjertelig afsked i Kastrup. En fin tur med gode minder og en særlig tak til Henrik Kusk Christensen, vor uforlignelige guide.

Jens Wulff

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”12″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]