Rejseberetning Italien 2008

Foreningen arrangerede 2 rejser til Italien i 2008. Første rejse blev gennemført i dagene 14. – 24. april og anden rejse i perioden 28. april til 8. maj. Begge ture var fuldtegnede med 45 deltagere på hver.

Med Henrik Kusk Christiansen som guide på begge ture, var der lagt op til en succesfuld gennemførelse.

Rejserne startede med fly fra henholdsvis København og Billund.

Efter ankomsten til Roms lufthavn kørte vi en kort tur frem til en vingård, hvor vi startede rejsen på bedste italienske maner med en vinsmagning og en let frokost. (Desværre gik deltagerne fra Kastrup glip af denne smagsoplevelse på grund af et forsinket fly). Efter vingårdsbesøget satte vi kurs mod Den Evige Stad med Indkvartering på hotel, som lå ligger i Roms centrum i gå-afstand fra de fleste seværdigheder.

Henrik havde på en meget pædagogisk måde delt programmet op i emner. Første dags program omfattede det kristne Rom. Vi så først Colloseum, hvor mange kristne led martyrdøden under romernes kristenforfølgelser. Herefter aflagde vi et besøg i katakomberne, som var de kristnes gravpladser uden for bymurene. Rundturen sluttede med et besøg på Peterspladsen. Efter frokost var der mulighed for på egen hånd at opleve det pulserende folkeliv i Roms hyggelige og charmerende gamle kvarterer.

Dagen efter blev indledt med en byvandring i “H C Andersens fodspor”. Vi så kendte og berømte seværdigheder såsom Den Spanske Trappe, Pantheon og Piazza Navona.

Om aftenen besøgte vi den gamle bydel Trastevere og fik en god romersk middag på en hyggelig restaurant, efterfulgt af en skøn rundtur i bus i den oplyste by. For øvrigt gjaldt det for hele turen, at Henrik havde sørget for et meget højt gourmet niveau med specialiteter fra det lokale område.

Efter Rom gik turen østpå, hvor vi besøgte byen med pavens sommerresidens. Vi aflagde et spændende besøg hos den danske forfatter, maler og journalist Ulla Kampmann. Fra hendes restaurant var der en betagende udsigt over Nemi søen. Efter en god italiensk frokost kørte bussen sydover til Amalfikysten, hvor vi gjorde en enkelt nats ophold. På alle busturene holdt Henrik foredrag om et for turen aktuelt emne. Hans store viden om italienske forhold kom os alle til gode.

Dagen efter krydsede vi Messinastrædet og sluttede i byen Taormina – Siciliens ukronede dronning. Byen ligger for foden af vulkanen Etna, hvor vi besteg Silvesti krateret. Eftermiddagen blev tilbragt i Taormina som nås med store elevatorer i bjerget. En utrolig charmerende by med et livligt folkeliv.

Fra østkysten gik turen ind over Siciliens højslette og smukke natur. På turen besøgte vi den romerske kejservilla i Piazza Armerina – hvor vi så de velbevarede mosaikker af bl.a. piger i bikini fra ca. år 300 e.Kr.

Sidst på eftermiddagen ankom vi til den skønne middelalderby Cefalù med indkvartering på hotel lidt uden for byen, med en smuk udsigt over det azurblå middelhav.

I Cefalù, besøgte vi domkirken, der er berømt for sine mosaikker. Mosaikkerne regnes for nogle af verdens fineste. Turen rundt i de små stræder og gyder får en til at føle sig sat flere hundrede år tilbage. Fiskerne trækker stadig deres både op på stranden og tilbyder deres fangst fra kærre som de trækker rundt i gaderne. Grønthandlernes råb blandede sig med larmen fra alle scooterne, for biler er sjældne i de smalle gader.

Fra Cefalú kørte vi til byen Monreale nær Palermo. Byens kirke var noget helt specielt, med en sjælden overdådig udsmykning i mosaikker fra normannernes tid ca. 1100 e.Kr. I Palermo, hvor vi tilbragte eftermiddagen, gik vi ombord på krydstogtskibet til Napoli. Efter en god middag om bord og en rolig nat på havet, bragte vor bus og dygtige chauffør os til Roms lufthavn for hjemrejsen til hhv. Billund og Kastrup.

En varm tak til Henrik Kusk Christensen for to veltilrettelagte ture.

Arne Nielsen og Jens Wulff