Rejseberetning Toscana 2006

Turen til Toscana fra den 5. august til 12. august, der var fuldtegnet med 40 deltagere, blev en kæmpestor succes. Vor “lokale” guide var Henrik Kusk Christiansen, som i sine unge dage boede 6 år i Italien som Tjæreborg Guide. Han var meget, meget kompetent og dertil en særdeles hyggelig person at være sammen med.

Opera aftenen i den gamle arena i Verona, bygget i år 30 e. kr. var en flot og bevægende oplevelse. Jeg tror, at de fleste deltagere ikke kunne lade være med at tænke på, at her havde der for næsten 2000 år siden siddet tilskuere på de samme pladser og overværet gladiatorer kæmpe på liv og død og set kristne blive kastet for de vilde dyr.

Og nu sad vi så ca. 20.000 mennesker i en vidunderlig stille og lun sommeraften med fuldmåne, og nød Verdis flotte opera Aida, spillet og sunget af fremagende kunstnere – uden brug af mikrofoner – og alle kunne høre!

Arne Nielsen